Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση Βουλευτή στη Βουλή για την Ελαφόνησο


Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010
Σχετικά με την τσιμεντοποίηση σε Παξούς και Ελαφόνησο
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με την τσιμεντοποίηση σε Παξούς και Ελαφόνησο, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την τσιμεντοποίηση σε Παξούς και Ελαφόνησο»
Η περιοχές των Παξών και της Ελαφονήσου κίνησαν το ενδιαφέρον της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως προς την τσιμεντοποίηση αυτών τους. Πιο αναλυτικά, στο στόχαστρο των ελέγχων βρίσκονται η παραλία της Σίμου στην Ελαφόνησο και το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγαζιών Παξών. Οι Επιθεωρητές ζητούν από τις τοπικές αρχές αυτοψία και πλήρη αποτύπωση όλων των μεταβολών εδάφους και κατασκευών, ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί προστασίας της δημόσιας περιουσίας, σε περίπτωση αυθαιρεσιών.
Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για τον έλεγχο της νομιμότητας των οικοδομικών αδειών και των τίτλων ιδιοκτησίας, χαρακτηρισμών και παραχωρήσεων δημοσίων εκτάσεων για τις συγκεκριμένες περιοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου